Iraha sareng kumaha nyiram tangkal?

Kembang siliquastrum cercis

kembang tina Cercis siliquastrum , tangkal anu merlukeun watering biasa.

Tangkal mangrupikeun pepelakan anu biasana nampi cai langkung seueur tibatan anu diperyogikeun, atanapi sabalikna kirang. Sareng kabeneran nyaéta yén masalah irigasi mangrupikeun salah sahiji anu paling pajeulit pikeun dikontrol, khususna upami spésimén aya dina taneuh, sabab dina kaayaan ieu ampir teu mungkin pikeun terang sacara pasti upami akarna cukup hidrasi atanapi henteu.

Janten, waktos ieu kuring naroskeun patarosan ieu: Naha anjeun terang iraha sareng kumaha nyirami tangkal? Mun anjeun teu nyaho jawaban, atawa lamun boga mamang, ulah salempang, Kuring bakal ngajawab eta pikeun anjeun handap 🙂.

Henteu sadayana tangkal peryogi jumlah cai anu sami

Brachychiton rupestris

Brachychiton rupestris, tangkal pisan tahan ka halodo. // Gambar sourced ti Flickr / Louisa Billeter

Sarta ieu hal kahiji uninga. Untungna, urang hirup dina planét dimana aya karagaman iklim, karagaman taneuh jeung habitat, nu hartina aya sajumlah signifikan spésiés tangkal anu hirup di wewengkon kalawan kaayaan béda: aya anu cicing di daérah anu curah hujan jarang pisan sareng panonpoe anu kuat pisan sahingga taneuhna gancang garing; batur, kumaha oge, geus diadaptasi pikeun hirup di tempat dimana hujan pisan loba pisan jeung hawa sok haneut;... jeung di antara dua extremes ieu, aya loba skenario atawa habitat lianna.

Ku sabab kitu, nalika urang meuli tangkal pikeun kebon atawa tumuwuh dina pot, urang kedah terang ti mana asalna, sabab perawatan anu anjeunna parantos nampi dugi ka waktos éta henteu salawasna cekap. Pikeun masihan anjeun ide ngeunaan naon anu kuring nyarioskeun, hayu urang bahas Brachychiton populneus, tangkal evergreen pituin Australia rada garing, sarta ti Persea americana (alpukat), tangkal evergreen nu hirup di tengah jeung wétan Mexico sarta Guatemala.

Samentara anu kahiji tahan pisan ka halodo (Kuring gaduh dua di kebon sareng kuring henteu pernah nyiram aranjeunna, sareng aranjeunna murag sakitar 350mm sataun), alpukat kedah sering disiram, sabab di habitat alamina ragrag antara 800 sareng 2000 mm unggal taun.

Janten iraha sareng kumaha nyirami tangkal?

Ginkgo biloba

El Ginkgo biloba Éta mangrupikeun tangkal anu peryogi sering disiram. // Gambar sourced ti Wikimedia / SEWilco

Tangkal pariuk

Upami anjeun melak tangkal dina pot, leres-leres moal sesah pisan pikeun ngontrol cai; teu sia-sia, Anjeun ngan kedah tuang cai dugi ka ningali kaluar tina liang drainase, ninggalkeun substrat soaked. Upami anjeun ningali yén cairan mulia angkat ka sisi, nyaéta, antara substrat sareng pot, anjeun kedah nempatkeun panci éta dina baskom kalayan cai, sabab éta kajantenan kusabab bumi garing pisan janten a "Blok".

Frékuénsi nyiram bakal rupa-rupa pisan gumantung kana usum anjeun, janten kuring sok resep naroskeun anu sami: pariksa kalembaban taneuh, contona ku timbangan pot sakali disiram sareng deui saatos sababaraha dinten. , atanapi nganggo iteuk Palasik, nu bakal kaluar kalawan loba taneuh napel lamun masih baseuh.

Tatangkalan di kebon

Upami anjeun gaduh tangkal anu dipelak di kebon, hal-hal janten rumit. Kumaha anjeun terang iraha bade nyiram aranjeunna? Sareng sabaraha cai anu anjeun kedah tambahkeun? Nya, éta gumantung kana ukuranana. Sareng upami anjeun kantos maca atanapi nguping yén permukaan anu ditempatan ku sistem akarna kirang langkung pas sareng ukuran makuta na ... éta henteu leres, tapi éta kanyataan anu tiasa ngabantosan anjeun.

Pikeun langkung ngartos topik ieu sareng ngahindarkeun masalah, anjeun kedah terang yén, sacara umum, aya dua jinis akar tangkal: anu hiji nyaéta anu pangsi, anu paling kandel sadaya sareng anu janten jangkar, sareng anu langkung saé. anu disebut akar sekundér jeung nu minuhan fungsi néangan jeung nyerep cai. Anu pivoting tumuwuh ka handap, tapi biasana tetep dina 60-70cm munggaran di darat, anu sanésna, di sisi sanésna, tumbuh pisan. (loba, dina kasus tangkal kayaning Ficus atanapi Fraxinus, nu bisa ngahontal panjang sapuluh méter atawa malah leuwih).

Jadina, nalika urang nyiram urang kedah tuang seueur cai, ku kituna urang meunang eta ngahontal sagala akar. Sacara umum, upami pepelakan jangkungna dua méter, sapuluh liter tiasa cekap; Di sisi séjén, lamun maranéhna ngukur opat méter atawa leuwih, sapuluh liter, éta normal pikeun aranjeunna secukupnya saeutik 🙂.

Nyandak sadayana ieu kana akun, urang tiasa mariksa kalembaban taneuh nganggo méter kelembaban digital, nu lamun diwanohkeun kana taneuh bakal ngabejaan urang kumaha baseuh éta, atawa metoda nu kuring pribadi leuwih resep sabab kuring manggihan eta leuwih dipercaya nyaéta yén ngali ngeunaan opat inci gigireun tutuwuhan. Bisa jadi sigana teu loba, tapi lamun dina jero eta urang nempo yén bumi ieu kacida beueus, urang bisa meunangkeun gagasan yén lamun urang leuwih jero urang bakal terus manggihan taneuh beueus, sabab hese sinar panonpoé urang pikeun ngahontal leuwih jauh. ka handap.

Ceratonia silika

La Ceratonia silika hirup ogé kalawan saeutik cai.

Bisi wae, upami anjeun gaduh mamang, ulah ninggalkeun aranjeunna dina inkwell nu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

24 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   GALANTE NACHO cenahna

    Hai Monica.

    komentar Super metot.

    Kuring manggihan eta pohara kapaké, urang sok boga mamang jeung urang cai ampir dulur sarua (kabeneran aya nu ampir kabéh tangkal urang téh ti iklim sedeng jeung deciduous). Hadé pisan mun éta mibanda sababaraha cara pikeun nangtukeun kalembaban taneuh. Poto anu endah pisan. Brachychiton rupestris luar biasa!

    Hatur nuhun pisan sakumaha salawasna!

    GALANTE NACHO

    1.    sagala tatangkalan cenahna

      Sumuhun, éta rada hese ngadalikeun irigasi, utamana lamun anjeun boga tutuwuhan dina taneuh. Tapi ku waktos sareng pangalaman janten langkung saé.

      Ngeunaan B. rupestris, éta tangkal éndah. Abdi resep nyebatna baobab Australia, kusabab batangna bentukna botol sareng tahan kana halodo. Kuring geus boga hiji dina taneuh pikeun sababaraha taun ayeuna jeung Jigana mah ngan geus watered eta ngeunaan lima atawa genep kali. Tur aya terus, tumuwuh.

      Tangtosna langkung seueur nalika disiram langkung sering, tapi upami anjeun cicing di daérah dimana hujan sakedik sareng anjeun milarian kebon pangropéa anu rendah atanapi henteu, éta pasti aya spésiés anu kedah dipertimbangkeun.

      Salam!

  2.   Rosa cenahna

    Kuring cicing di Tenerife, dina iklim haneut, teu jauh ti basisir. Kebon komunitas, kalayan tangkal anu ageung, dipelakan mangtaun-taun kapengker, mangrupikeun sababaraha ficus, tangkal korma, tangkal cabe palsu, sajaba ti spésiés anu langkung alit, sapertos semak acaliphas. Kami parantos melak seueur pepelakan agave sareng succulent, sadayana pikeun ngahémat cai dugi ka tiasa nganggo sistem irigasi otomatis. Kebon katingalina subur sareng héjo, tapi unggal tatangga gaduh pendapat anu béda ngeunaan nyiram éta. Kalayan iklim anu rada garing, tukang kebon nyiram saminggu enya, anu sanés henteu. Poe ieu tatangga ngadu'a sabab nempo budak nyiram tangkal gede, cenah teu kudu disiram... Aya nu bisa netelakeunana? hatur nuhun

    1.    sagala tatangkalan cenahna

      Halo rosa.

      Sadaya tatangkalan sareng pepelakan peryogi cai, tapi contona upami hujan ageung ayeuna, turun sahenteuna 20 liter, maka anjeun henteu kedah nyiram dugi ka sababaraha dinten dina usum panas, atanapi bahkan minggu dina usum tiis.

      Frékuénsi nyiram ogé bakal gumantung kana pepelakan sareng sabaraha lami éta dina taneuh. Sacara umum, anjeun kedah ngantosan sahenteuna sataun sateuacan ngamimitian nyiramkeun rohangan, sareng éta bakal dilakukeun upami pepelakan tinangtu éta tiasa hirup saé di tempat éta nyalira.

      Salaku conto, Jacaranda hirup saé dina iklim anu haneut sareng sedeng, tapi kusabab henteu hujan rutin unggal sababaraha dinten, éta moal salamet nyalira.

      Janten, anu kuring hoyong terangkeun nyaéta gumantung kana tangkal anu kuring nyiram sareng sabaraha lami éta di kebon.

      Nanging, upami langkung ti saminggu atanapi dua minggu teu aya hujan sareng suhu 20-30 darajat Celsius, éta cai moal cilaka.

      Upami anjeun gaduh patarosan langkung seueur, naroskeun 🙂

      Salam!

      1.    Rosa cenahna

        Hatur nuhun pisan! Ieu jelas keur kuring. Salam ti Tenerife!

        1.    sagala tatangkalan cenahna

          Hebat, hatur nuhun ka anjeun. salam!

  3.   Raúl Edmundo Bustamante cenahna

    WILUJENG SORE, Abdi hoyong naroskeun pendapat anjeun ngeunaan IRIGASI TANGKAWAN SELURUH. ETA SISTEM anu ngirim cai ngaliwatan pipa saméter jero deukeut batang, nyieun bohlam asor di dinya.
    Frékuénsina bakal gumantung kana iklim sareng spésiés, tapi tujuan ahir nyaéta pikeun ngahindarkeun pamekaran akar dina permukaan. Naha anjeun nganggap métode éta suksés?
    Hatur nuhun

    1.    sagala tatangkalan cenahna

      Halo Raul.

      Éta henteu sigana sistem anu goréng, tapi aya seueur hal anu kedah diperhatoskeun. Salaku conto, seuseueurna tatangkalan henteu resep kana cai anu kulub dina akarna, sabab tiasa nyababkeun sesak napas ... iwal taneuh tiasa gancang nyerep sareng nyaring éta cai.

      Di sisi séjén, teu sakabeh iklim atawa terrains sarua, jeung hese uninga pasti sabaraha sering ka cai, sarta sabaraha. Upami éta irigasi jero, kumaha anjeun terang nalika taneuh parantos nyerep sadayana cai?

      Abdi henteu terang. Ieu raises sababaraha patarosan pikeun kuring. Éta tiasa pisan pikaresepeun, khususna pikeun anu henteu hoyong negor tangkal anu akarna tiasa nyababkeun masalah ka hareup upami henteu ngalakukeun tindakan sateuacanna. Tapi anjeun kedah terang pisan karakteristik sareng kaayaan dimana tangkal éta hirup, sareng naon kabutuhanna.

      Salam!

  4.   Luisa cenahna

    Halo, abdi hoyong naroskeun ka anjeun ngeunaan dua tangkal anu kuring gaduh, tangkal lemon dina pot jangkungna kira-kira dua meter sareng tangkal mandarin dina tangkal tilu meter, anu ieu langkung kolot. Abdi ti Seville sareng dinten ieu kalayan panas langkung ti opat puluh. Kuring biasana nyiram pepelakan kuring di patio unggal dinten sanés, tapi kalayan ragu cai anu kuring kedah nahan kana tangkal. Sing salamet

    1.    sagala tatangkalan cenahna

      Hello M. Luisa.

      Kuring nyaho panas di Seville (Kuring boga kulawarga aya), jeung kuring nyaho yén lahan dries up gancang dina usum panas. Hiji-hijina hal, unggal waktos Anjeun cai tangkal lemon, tuang cai nepi ka kaluar ngaliwatan liang dina pot, jadi taneuh bakal soaked ogé.

      Dina hal mandarin, tambahkeun ka dinya, sahenteuna 10 liter, sakitar 3 kali saminggu. Dina Oktober kapayun, nalika hawa mimiti turun saeutik, spasi kaluar watering bit, pikeun duanana tangkal buah.

      Salam!

  5.   marcelino cenahna

    Patarosan abdi
    Iraha eureun nyiram tangkal buah?
    atawa ditanya ku cara séjén
    Upami buah tangkal buah parantos dipanén, naha urang kedah ngantepkeunana kanggo sababaraha waktos? Kuring dasarna ngobrol ngeunaan mangga, alpukat, pisang, moral, medlars, guayaberos (di Kapuloan Canary)
    Hatur nuhun pisan kanggo waleran anjeun anu tepat sareng berharga.
    Marcelino

    1.    sagala tatangkalan cenahna

      Hello Marcellin.

      Sagalana bakal gumantung kana naha atanapi henteu hujan rutin di wewengkon Anjeun. Tangkal peryogi cai pikeun hirup, tapi upami hujan sering ayeuna di usum gugur, contona, éta henteu kedah disiram. Sabalikna, upami usum gugur garing, maka leres-leres kedah diteruskeun nyiram, langkung sering tibatan usum panas, leres.

      Surak! 🙂

  6.   Mariel cenahna

    Halo! Abdi resep pisan kana tulisan sareng naséhat. Tapi kuring gaduh mamang ngeunaan hiji hal, kuring gaduh awi di kebon kuring, naha aturan 10 liter ogé tiasa dianggo sareng aranjeunna upami ukuran 2-3 méter? Kuring cicing di kota anu garing pisan di kalér Méksiko, ayeuna di cinyusu kami parantos ngahontal 35 ° C atanapi langkung sareng kuring henteu acan mendakan sabaraha cai anu kedah dilebetkeun. Abdi ngarepkeun anjeun tiasa ngabantosan abdi, hatur nuhun pisan !!

    1.    Monica Sanchez cenahna

      Hai Mariel.

      Hatur nuhun pikeun koméntar anjeun, tapi… kami nyarankeun anjeun konsultasi ka blog kami Jardineriaon.com, nyaéta ngeunaan berkebun umum 🙂
      Awi mah lain tangkal hehe

      Salam!

  7.   Rafael cenahna

    Halo, wilujeng wengi, patarosan, kuring gaduh dua minggu kuring melak Moor jalu sakitar tilu atanapi opat meter sareng lemon saméter satengah, kuring hoyong terang sabaraha cai anu diperyogikeun sareng sabaraha sering irigasi kedah Janten, kuring cicing di daérah anu panas pisan dimana kami parantos ngalayang sakitar 37 atanapi 39 darajat celcius, aranjeunna nyarankeun kuring nyiram unggal dintenna sakitar dua minggu, tapi kuring perhatikeun yén sababaraha daun anu konéng tina ujungna mimitian ti handap. , ieu téh normal, éta bakal sabab kakurangan cai atawa aranjeunna ditinggalkeun? Sabaraha liter aranjeunna peryogi sareng sabaraha sering aranjeunna peupeus, kuring bakal ngahargaan rekomendasi anjeun, kuring henteu hoyong tangkal kuring masihan kuring, kuring henteu terang upami aya ogé sababaraha pelengkap anu kuring tiasa masihan aranjeunna pikeun ngabantosan aranjeunna. lauk ogé ayeuna mah geus dua minggu anyar dipelak? hatur nuhun

    1.    Monica Sanchez cenahna

      Halo Rafael.

      Leres, nyiram sadinten seueur pisan sanajan suhu éta. Tilu kali saminggu, meureun opat, tapi henteu unggal dinten.
      Anjeun kedah tuang sakitar 10 liter masing-masing. Ayeuna aranjeunna kawilang ngora sareng karek dipelak, aranjeunna henteu peryogi seueur deui.

      Salam.

  8.   Gloria cenahna

    Kuring nembé melak ek beureum ngora 3 méter sareng aranjeunna nyarios ka kuring nyirami éta saé unggal dinten, kuring cicing di Chihuahua kalayan iklim anu garing pisan, Putra kuring ogé melak hiji di Monterrey sakedik langkung luhur sareng aranjeunna nyarioskeun ka cai sakali. minggu.minggu sakedap. Nu bener? cuaca panas di duanana kota tapi Monterrey leuwih beueus

    1.    Monica Sanchez cenahna

      Halo, Gloria.

      Upami iklim di Monterrey langkung beueus, éta henteu kedah sering nyirami.
      Tapi di daérah anjeun kuring henteu nyarankeun nyiram unggal dinten. Mimitian ku tilu atanapi opat kali saminggu sareng tingali kumaha jalanna. Jigana kudu cukup, tapi tanpa ningali eta »di jalma» hese nyaho pasti 🙂 Lamun ningali yén taneuh dries kaluar pisan gancang, ti hiji poe ka hareup, ningkatkeun frékuénsi watering saeutik.

      Salam.

  9.   Raul cenahna

    Halo Monica, artikel lengkep pisan ngeunaan irigasi. Abdi gaduh patarosan anu, sanaos sigana saderhana pisan, nyerang kuring unggal waktos kuring nyiram:

    Sabaraha jauh ti kalapa abdi kedah tuang cai?

    Ieu ngeunaan irigasi pines ngora jeung sawawa, ambéh maranéhanana bisa tahan bulan hottest (aréa Alicante, Spanyol), sanajan kuring anggap yén éta bisa extrapolated kana spésiés séjén tangkal. Sacara naluriah, anjeunna biasa irigasi ku nyemprot cai ku selang katuhu dina suku kalapa (dimana, nurutkeun artikel, akar ketok dilahirkeun), tapi tangtu, jaringan akar sekundér (ngaliwatan tangkal nyerep. cai tina taneuh) sakapeung ngalegaan sababaraha meter di sabudeureun batang. Éta pisan sababna naha kuring geus watering pinus ngora (nepi ka 1 méter luhurna) pikeun sawatara waktu katuhu dina suku kalapa, tapi tangkal sawawa saeutik leuwih jauh (contona, pinus ngeunaan 6 méter, kuring tuang cai ngeunaan. dua méter tina kalapa, mikir yén éta téh dimana akar sekundér finer kedah, sajaba ti ngarobah titik irigasi supados akar tumuwuh leuwih atawa kurang homogen sabudeureun kalapa).

    Naha téknikna leres atanapi kedah kuring robih?

    hatur nuhun

    1.    Monica Sanchez cenahna

      Halo Raul.

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

      Naon anu anjeun laksanakeun leres, tapi kuring ogé bakal nyarioskeun ka anjeun yén anjeun tiasa ngadamel liang kubur sakitar kalapa sareng jarakna sakitar 20-40 séntiméter - gumantung kana sabaraha ageungna- ti dinya. Teras, nalika nyiram, anjeun ngan ukur kedah ngeusian liang éta. Jeung cai bakal ngahontal sagala akar.

      Kuring ngalakukeunana kawas kieu jeung leuwih kuring boga di lantai, sarta aranjeunna mana ogé. Ieu mangrupikeun cara pikeun ngamaksimalkeun cai ogé, nyegah tina leungit.

      Salam 🙂

      1.    Raul cenahna

        Hatur nuhun Gloria, pikeun jawaban jeung saran ti liang tangkal 🙂

        1.    Monica Sanchez cenahna

          Sok atuh, tapi nami abdi Monica hehe

          Salam!

          1.    Raul cenahna

            Hahaha...leres, Monica, hampura. Alus, tapi méré «Glory» maca artikel anjeun 😉


          2.    Monica Sanchez cenahna

            Nuhun haha