Kumaha carana miara tangkal kalayan pupuk organik?

Tangkal peryogi pupuk

Tatangkalan, salian ti cai, butuh gizi pikeun bisa tumuwuh. Akarna ditugaskeun pikeun milarian éta tuangeun, tapi upami aranjeunna henteu mendakanana, pepelakan bakal mimiti ngagaduhan masalah anu serius: daunna bakal garing dugi ka ragrag, sareng upami aya buah, aranjeunna moal asak.

Kabeneran urang tiasa ngabantosan aranjeunna ku ngalungkeun sababaraha jinis pupuk organik. Ieu, teu saperti sanyawa atawa bahan kimia, teu ngan bisa nutupan kabutuhan gizi tangkal urang, tapi ogé nyumbang kana ngaronjatkeun sipat taneuh nu tumuwuh, ngaronjatkeun kasuburan na.

Naon pupuk organik?

Kandang kuda mangpaat pisan

Jutaan taun sateuacan manusa mimiti ngadamel pupuk sanyawa (kimiawi), akar tangkal parantos nyampurnakeun téknik milarian sareng nyerep gizi. Naha aranjeunna cicing di sawah atanapi di leuweung, bahan organik anu buruk sok caket.: tutuwuhan sejen, excrements, sarta sanajan bisa disada bit kejem, ogé awak sato.

Sakumaha sadayana zat organik ieu atanapi, sakumaha ogé tiasa disebat, pupuk organik, terurai, ngaluarkeun zat gizi anu asup kana taneuh. Sakali aya, pas hujan, akar tiasa ngalaksanakeun fungsina: nyerep aranjeunna sareng gancang ngirimkeunana ka sesa pabrik. Ku cara kieu, manéhna bakal bisa tumuwuh, mekar, jeung naon nu leuwih penting: buah.

Jenis pupuk organik

Pupuk organik bisa digolongkeun kana tilu golongan: kandang padet, cair jeung héjo:

pupuk padet

Dina ngebon aranjeunna panglobana dipaké, keur gampang pikeun nanganan sarta ngabogaan, sacara umum, efisiensi rada gede. Dina grup ieu urang manggihan nu humus cacing bumiéta komposéta kandangéta guano (manuk laut atanapi bat droppings) atanapi nu bokashi (Ieu hasil tina fermentasi runtuyan bahan garing dicampur).

Pupuk cair

Dina pupuk cair kami gaduh slurryéta organikéta pupuk ekstrak juket laut, atanapi bahkan dina guano dina bentuk cair. Éta pisan pikaresepeun nalika anjeun hoyong ngabuahan tangkal anu aya dina pot, sabab ngamungkinkeun anjeun tetep séhat tanpa ngarobih karakteristik substrat.

Kandang héjo

Salaku kandang héjo ngan aya hiji hal: tutuwuhan. Anu dilakukeun nyaéta sow siki legumes (anu beunghar nitrogén) atawa fodder, hayu aranjeunna tumuwuh, sarta teu lila saméméh kembangan aranjeunna motong, dicincang jeung tungtungna dikubur dina taneuh pikeun decompose, sahingga fertilizing pepelakan.

Kumaha carana miara tangkal kalayan jenis pupuk ieu?

Kompos organik idéal pikeun ngabuahan tangkal

Upami urang hoyong tangkal anu séhat, disarankeun pisan pikeun ngabuahan ku pupuk organik sapanjang taun. Tapi enya, Ieu bakal salila usum tumuwuh maranéhanana, anu biasana coincides jeung cinyusu jeung usum panas bulan, nalika maranéhna bakal paling butuh aranjeunna. éta bakal nalika aranjeunna meakeun langkung énergi.

Ayeuna, sabaraha sering persis? Nya, éta bakal gumantung kana jinis pupuk anu badé dianggo. Salaku conto, upami anjeun milih ngagunakeun pupuk organik cair, anjeun kedah turutan petunjuk dina wadahna supados anjeun henteu nambihan langkung seueur dosis anu diperyogikeun; Upami anjeun langkung resep ngagunakeun anu padet, sabab peryogi sababaraha waktos kanggo ngarecah lengkep, éta bakal dituang sakali unggal 15 atanapi 30 dinten atanapi langkung. (dina usum tiis anjeun kedah ngantepkeun sababaraha dinten deui, sabab éta bakal langkung lami pikeun ngaleungitkeun).

Sanggeus mayar, teu weléh nyiram tatangkalan ku kituna sistim akar na bisa mimiti dispose gizi ieu pas mungkin.

Abdi ngarepkeun yén kalayan anggapan dasar ieu ngeunaan ngabuahan tangkal, pepelakan anjeun tiasa langkung saé tibatan kantos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Alex cenahna

    Pisan metot sarta explanatory

    1.    Monica Sanchez cenahna

      Hai Alex.
      Hatur nuhun pisan. Kami bungah yén anjeun resep.
      Salam.