Pinus Aleppo (Pinus halepensis)

Pinus halepensis mangrupikeun konifer anu jangkung

Gambar - Wikimedia / Christian Ferrer

El Pinus halepensis Éta mangrupikeun konifer anu tumbuh gancang pisan anu nyicingan basisir Tengah, tempat asal kuring. Kuring geus katempo eta ngabentuk leuweung, tumuwuh dina cliffs, dina widang kabuka sarta salaku tangkal taman, sarta kuring bisa disebutkeun tanpa ragu yén éta téh tutuwuhan pisan adaptable.

Tapi salawasna, salawasna eta kudu di wewengkon mana sinar panonpoé urang ragrag langsung ka dinya. Anjeun peryogi eta. Ngan lajeng bakal boga kasempetan pikeun tumuwuh gancang sarta kuat.

Ciri-ciri tina Pinus halepensis

Aleppo pinus mangrupa conifer evergreen

Gambar - Wikimedia / Christian Ferrer

El Pinus halepensis, katelah pinus Aleppo atanapi pinus Aleppo, Éta mangrupikeun konifer evergreen anu jangkungna tiasa ngahontal 25 méter.. Batang na lempeng dina mangsa nonoman na, tapi sakumaha taun-taun éta condong ngabengkokkeun (sareng percanten ka kuring nalika kuring nyarioskeun ka anjeun, éta tiasa ngabengkokkeun sakedik upami kasalametan gumantung kana éta, janten bengkok upami diperyogikeun).

Mahkota mimitina buleud sareng kompak, sareng kana waktosna janten henteu teratur. Daunna linier, héjo sareng tékstur anu rada kulit anu kami sebut jarum.. Ieu tetep sababaraha bulan dina pabrik, tapi nalika aranjeunna ngahontal tungtung hirupna, aranjeunna garing sareng ragrag, nyésakeun rohangan pikeun anu énggal.

Congcotna leutik, panjangna sakitar 5-12 séntiméter, sareng ngahasilkeun jumlahna ageung dina musim semi-usum panas, saatos kembangan.

Dimana kapanggih pinus Aleppo?

Éta tangkal anu hirup di wewengkon Tengah. Dina basa sejen, urang bisa manggihan eta di Spanyol (satengah wétan semenanjung jeung Kapuloan Balearic), tenggara jeung wétan Perancis, Yunani, Italia, Asia Kidul, sarta nepi ka Afrika Kalér.

Hirup ti permukaan laut nepi ka 1600 méter dpl., di wewengkon cerah. Biasana ngabentuk leuweung anu disebut leuweung pinus, sanaos ogé terasing.

Sabaraha lami pinus Aleppo hirup?

Ngeunaan 150-180 taun. Ieu mangrupikeun spésiés anu umurna cukup panjang upami urang nganggap yén éta biasana nyicingan daérah gersang, kalayan suhu anu gampang tiasa ngaleuwihan 35ºC sareng tetep di luhur 20ºC salami sababaraha minggu dina usum panas.

Usum Méditérania hampang. Gumantung kana daérah, tiasa aya ibun dugi ka -12ºC, tapi langkung handap jangkungna, langkung hampang. Nyatana, pikeun masihan anjeun ide, dimana kuring cicing suhu ngan ukur turun ka -1,5ºC atanapi -2ºC kadang-kadang.

Naon gunana pikeun éta?

El Pinus halepensis nyaéta pepelakan anu geus loba dipaké pikeun reboisasi. Hatur nuhun kana akar anu panjang, éta nyegah erosi taneuh, masalah umum di daérah dimana tingkat insolasina luhur sareng dimana ogé hujan sakedik.

tapi ogé miboga kagunaan salaku tangkal hias. Di kebon sering dipelak salaku spésimén terasing atanapi dina kelompok alit. Hal ieu kacida hargana salaku tutuwuhan urban, malah dipaké pikeun nyadiakeun ngiuhan pikeun tempat kaulinan. Ogé, anu terang, dianggo salaku bonsai.

Kumaha anjeun ngurus éta Pinus halepensis?

Upami anjeun hoyong melak pinus Aleppo di bumi, anjeun kedah tumut kana sababaraha hal, sabab éta mangrupikeun tangkal anu, upami aya dina tempat anu leres, bakal ngahias daérah éta; tapi lamun ieu teu masalahna, masalah bisa timbul dina jangka sedeng atawa panjang.

lokasi

pinus aleppo éta kedahna di tempat anu cerah. Upami anjeun masihan sadayana dinten, langkung saé, upami henteu anjeun sahenteuna kedah masihan satengah dinten. Sajaba ti éta, kudu jauh ti pipa jeung trotoar, sahenteuna sapuluh méter.

Tapi masih aya deui: nalika jarum na murag kana taneuh, aranjeunna ngaasamkeunana; nyaeta, aranjeunna nurunkeun pH, saprak maranéhna pisan, pisan low, antara 3.2 jeung 3.8. Ieu tiasa janten masalah pikeun pepelakan anu ngan ukur tumbuh dina taneuh basa sareng / atanapi nétral, sapertos tangkal carob, zaitun atanapi almond. Ku alatan éta, teu hadé nempatkeun eta deukeut aranjeunna.

Irigasi sareng palanggan

Ieu resists halodo kacida alusna lamun geus dina taneuh salila sahenteuna sataun. Tapi samentawis éta, sareng upami éta badé ditumbuh dina pot, éta kedah disiram sakitar dua kali saminggu salami usum panas, jeung kira-kira unggal 15 poé sésana taun.

Di sisi anu sanésna, upami urang ngobrol ngeunaan palanggan, urang tiasa nerapkeun sakedik guano atanapi kandang sabulan sakali, tapi henteu wajib atanapi penting pikeun konifer ieu.

bumi

Pinus halepensis hirup di basisir

Gambar - Wikimedia / Christian Ferrer

Leuwih resep taneuh kapur atawa taneuh, sanajan tumuwuh tanpa masalah dina taneuh keusik. Ngadukung taneuh anu beunghar uyah (laut).

Upami éta badé ditanam dina pot, anjeun tiasa milih substrat umum, anu dianggo pikeun sababaraha jinis pepelakan, sapertos universal (dijual). di dieu).

Perkebunan

El Pinus halepensis melak di kebon atanapi dina pot anu langkung ageung sapanjang musim semi. Sakali tiis geus balik anjeun, anjeun bisa neruskeun ka dinya. Tangtosna, penting pisan yén éta dicabut tina pot ngan upami parantos akarna saé, nyaéta, ngan upami akarna muncul dina liang dina wadahna.

Sareng upami henteu, éta bakal ngalaman karusakan sareng moal lulus cangkok.

Hama

musuh utama na prosesi pinus, tapi kabeneran tiasa dilawan ku inséktisida ékologis sapertos Bacillus thuringiensis (dijual di dieu).

Hama séjén anu henteu penting nyaéta Dendrolimus pini, nu ngabalukarkeun leungitna parsial daun, atawa nu Tomicus piniperda anu larva ngagali galeri dina dahan sareng batang. Tapi duanana dihindari ku ngajaga tangkal ogé diurus.

Panyakit

Rupa-rupa fungi tiasa nginféksi anjeun, sapertos Diplodia pinea nu ngabalukarkeun maot prématur daun; atawa nu Lophodermium pinastri nu ngahasilkeun gumpalan atawa gumpalan hideung dina dahan.

Salah sahiji cara pikeun ngahindarkeunana nyaéta tumuwuh tangkal dina taneuh anu lemes, sabab fungi resep kalembaban, sareng upami taneuh nyerep cai gancang, langkung hese pikeun aranjeunna proliferasi. Upami aya gejala, éta kedah dirawat kalayan fungisida.

Gandakan

Pinus halepensis congcot leutik

Gambar - Wikimedia/Jean-Pierre Bazard Jpbazard

Kalikeun ku siki dina musim semi atawa malah bisa dina usum panas, sabab butuh panas pikeun berkecambah.

Karuatan

Ngarojong dugi ka -12ºC. Suhu nepi ka 40ºC ogé henteu ngabahayakeun.

Kumaha saur anjeun ngeunaan Pinus halepensis?


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*