Jeruk reticulata

gambar mandarin

Sumber gambar tina Flickr/Allium Herbalist: www.alliumherbal.com

Anjeun meureun hoyong terang naon tangkal buah evergreen nu bisa dipelak di taman leutik, sarta anjeun ogé bisa ngalakukeun nanaon leuwih ti manggihan tangkal nu, enya, ngahasilkeun bungbuahan nikmat, tapi ditinggalkeun bulistir dina usum tiis. Nya, hayu atuh nyarioskeun yén salah sahiji pilihan pangsaéna anjeun nyaéta jeruk, sareng sadaya éta, mandarin ngan saukur sampurna.

Nami ilmiah na nyaéta Jeruk reticulata, ngaran dipaké pikeun ngarujuk kana spésiés leutik-ukuran, nu tetep evergreen sarta, sajaba, ngahasilkeun kembang leutik tapi incredibly geulis.

Naon asal sareng ciri na Jeruk reticulata?

pintonan tangerine

Gambar sumberna ti Wikimedia/Lazaregagnidze

Éta mangrupikeun tangkal evergreen asli Filipina sareng Asia Wétan éta tumuwuh antara 2 jeung 6 méter jangkung. Batang na condong cabang kaluar handap ka taneuh, sarta (sejen) tina loba kaunggulan na nya éta lacks cucuk. Daunna ngagaduhan sisi luhur héjo poék sareng sisi handap konéng-héjo, bentukna oblong-oval, lanceolate sareng ditungtungan ku hiji titik. Ukuran ieu sakitar 2-8 séntiméter panjangna ku rubak 1,5-4 séntiméter.

Éta mangrupikeun pepelakan anu mekar dina musim semi. Kembangna bodas, seungit, sareng diaméterna 1-3 séntiméter. Buahna bujur, kalayan diaméter 5 dugi ka 8 séntiméter.. cangkang na (atawa "kulit") pisan ipis jeung seungit, sarta bisa gampang dipisahkeun. Bubur (atawa "daging") téh bisa didahar, ngabogaan rasa amis.

Naon kagunaan éta masihan?

Mandarin mangrupikeun tangkal buah sareng, sapertos kitu, éta tangkal anu loba dipelak di kebon, tapi ogé mangrupa spésiés hias endah pisan, nu bisa dipaké pikeun nyieun juru shaded leutik dimana anjeun bisa mibanda tutuwuhan lianna nu teu resep panonpoé teuing (kayaning bromeliads tropis atawa ferns). Ogé, éta tiasa disimpen dina pot.

Tapi, henteu paduli dimana anjeun gaduhna, anjeun tiasa ngaraosan buahna, boh salaku dessert atanapi salaku jajanan.

Naon perawatan anu kedah dipasihkeun ka mandarin?

Kembang Mandarin warna bodas

Gambar sumberna ti Wikimedia/Lazaregagnidze

Bener teu butuh teuing perhatian. El Jeruk reticulata Salami anjeun aya di tempat dimana panonpoe bersinar sapopoe, sareng anjeun nampi cai ti waktos ka waktos, éta moal kunanaon.. Éta nolak halodo anu langkung saé tibatan anu sanés tina genus, naha éta pikaresepeun pikeun iklim sapertos Laut Tengah, contona; sanajan enya, salila usum panas eta bakal ngahargaan keur watered moderately.

Lamun urang ngobrol ngeunaan taneuh, atawa substrat lamun bade tumuwuh dina pot, éta kudu beunghar gizi, sarta bisa gancang nyerep cai, sabab teu tolerate waterlogging. Di sisi anu sanésna, Dina musim semi sareng usum panas disarankeun pisan ngabuahan ku kandang atanapi kompos.

Éta nolak tanpa masalah és nepi ka -7ºC.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*