Jenis maple

Aya seueur jinis maples

Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

Aya seueur jinis maple: seuseueurna tatangkalan, tapi aya ogé anu tumuwuh salaku shrubs atanapi tatangkalan low. Upami kuring kedah nyarioskeun anu bakal ngahartikeun sadayana, éta pasti bakal janten warna anu éndah anu daunna dicandak dina sababaraha waktos taun, usum gugur mangrupikeun usum dimana kalolobaanana ngagem jas méwahna sateuacan usum tiis.

tapi, Mana anu paling sering dipelak di kebon sareng / atanapi dipelak dina pot? Muhun, upami anjeun panasaran, ayeuna kuring bade ngabejaan Anjeun ngaran maranéhanana sarta ciri utama maranéhanana.

Acer buergerianum

Acer buergerianum nyaéta tangkal

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Golik

El Acer buergerianum Éta naon anu katelah maple trident. Éta mangrupikeun tangkal asli Asia Wétan anu kaleungitan daunna dina usum gugur-usum tiis. Jangkungna sahenteuna 5 méter sareng maksimal 10 méter, gumantung kana kaayaan di wewengkon nu geus dipelak. Nalika suhu mimiti turun, daunna janten oranyeu janten beureum.

maple nagara

Acer campestre mangrupa tangkal

Gambar - Wikimedia / David Perez

El maple nagara Éta mangrupikeun tangkal anu katelah maple nagara atanapi maple minor. Ieu spésiés pituin Eurasia sarta ogé kapanggih di Afrika Kalér. Ngahontal jangkungna sakitar 10 méter sarta kana waktu eta ngamekarkeun makuta lega ngeunaan lima méter. Dina usum gugur daunna robah tina héjo jadi konéng.

Acer japonicum

Maple Jepang nyaéta tangkal leutik

Gambar - Wikimedia / Jean-Pol GRANDMONT

El Acer japonicum Ieu mangrupikeun jinis maple deciduous anu kasohor ku nami maple "bulan purnama" kusabab bentuk daunna anu buleud. Éta pituin Jepang, sakumaha ngaranna nunjukkeun, tapi urang ogé bisa manggihan eta di Koréa Kidul. Éta tiasa bingung sareng Acer palmatum nu bakal urang tingali engké, tapi lamun aya hal anu ngabedakeun aranjeunna ogé, nya éta touch daun maranéhanana: dina A. japonicum, ieu pisan lemes; henteu kitu dina A. palmatum. Kanyataanna, ngaran séjén pikeun éta maple plush Jepang. oge, Biasana ukuranana antara 2 sareng 10 méter jangkungna.. Dina usum gugur janten warna beureum jero.

Acer monspessulanum

Daun Acer monspessulanum téh gugur.

Gambar - Flickr / S. Rae

El Acer monspessulanum Éta tangkal deciduous anu tumuwuh di wewengkon Tengah. Éta ngahontal jangkungna perkiraan antara 10 sareng 20 méter, Ku kituna éta salah sahiji maples pangbadagna. Dina usum gugur, daunna tiasa konéng atanapi beureum, gumantung kana karakteristik taneuh tempatna tumbuh.

acer negundo

The acer negundo téh deciduous

Gambar - Wikimedia / Radio Tonreg

Maple hideung mangrupikeun maple deciduous anu tumuwuh gancang ti Amérika Kalér. Jangkungna maksimum anu tiasa ngahontal nyaéta 25 méter, kalayan batang nepi ka saméter diaméterna. Daunna pinnate, hiji hal anu pikaresepeun sabab dina kalolobaan maple aranjeunna palmate. Nalika ahir usum panas, aranjeunna janten konéng atanapi beureum.

Acer palmatum

Maple Jepang mangrupakeun tutuwuhan deciduous.

El Acer palmatum éta téh maple Jepang nyata. Éta deciduous, sareng pituin Jepang sareng Koréa Kidul. Gumantung kana subspésiés sareng kultivar, Éta tiasa ngahontal jangkungna kirang langkung 1 méter (sakumaha kasus kultivar »Little Princess»), atawa leuwih ti 10 méter dina jangkungna (sapertos ogé kultivar »Beni Maiko»). Laju tumuwuhna ogé béda-béda pisan, tapi sacara umum mangrupikeun pepelakan anu gancang. Tur upami urang ngobrol ngeunaan kelir gugur, aranjeunna rupa-rupa pisan: beureum, konéng, oranyeu, jeung / atawa wungu.

Acer platanoides

Acer platanoides mangrupakeun tangkal badag

Gambar – Wikimedia/Nickolas Titkov

El Acer platanoides Éta tangkal deciduous pituin Éropa (di Spanyol urang bakal manggihan eta di Pyrenees). Éta katelah maple karajaan, maple Norwégia, atanapi maple Norwégia, sareng maple platanoid. Ieu meureun spésiés tallest tina maple, atawa salah sahiji tallest, sakumaha eta éta tiasa tumuh dugi ka 30 méter jangkungna (sanaos anu paling umum nyaéta henteu langkung ti 20 méter). Nalika usum gugur datang, daunna mimiti koneng sareng/atawa beureum.

Acer pseudoplatanus

daun cau palsu

Gambar - Wikimedia/Lidine Mia

El Acer pseudoplatanus eta tangkal deciduous katelah cau palsu. Éta pituin Éropa, jeung Éta tiasa ngahontal jangkungna kirang langkung 30 méter. Dina basa populér katelah pisang palsu atawa maple sycamore. Éta mangrupikeun pepelakan anu ageung ageung dina waktosna, sareng daunna janten konéng atanapi oranyeu nalika usum gugur.

acer rubrum

Acer rubrum tingalian

Gambar – Wikimedia/Bmerva

El acer rubrum Ieu mangrupikeun jinis maple deciduous anu katelah maple beureum atanapi maple Kanada, sanaos saleresna aya di seueur satengah wétan Amérika Kalér, ti Méksiko ka Ontario (Kanada). Éta tiasa ngahontal 30 méter jangkungna, jarang 40 méter, sareng daunna, sakumaha anu anjeun bayangkeun, janten beureum nalika usum gugur.

Acer sempervirens

Acer sempervirens nyaeta evergreen.

Gambar - Wikimedia / Krzystzof Ziarnek, Kenraiz

El Acer sempervirens Ieu mangrupikeun jinis maple anu tumbuh di kidul-kulon Éropa sareng Asia. Éta tiasa evergreen atanapi semi-evergreen. Éta tiasa ngahontal jangkungna 10 méter, Tapi urang ogé manggihan eta salaku rungkun sababaraha méter. Sateuacan usum tiis, daunna janten beureum, sareng saatosna murag.

Naha anjeun terang jinis maple ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*